معرفی سبک موسیقی الکترونیک (Electronic) همراه با چند قطعه زیبا

دسته بندی :اخبار سایت, موسیقی الکترونیک ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ Behrouzkia 1543

نقد و بررسی تخصصی

زمان پيدايش سبک موسیقی الکترونیک؛

پیدایش ژانر موسیقی الکترونیک به سال 1897 میلادی باز می‌گردد.

تعريف كوتاه سبک موسیقی الکترونیک؛‌

هر نوع موسيقي كه شامل  پردازش الكتريكي باشد همانند ضبط صدا و ويرايش كردن روي نوار و هرآنچه توليد دوباره آن نياز به بلندگو داشته باشد.

موقعيت مكانی ژانر الکترونیک ؛‌

ژانر موسیقی Electronic بیشتر در کشور امريكا رواج دارد.

سازهاي مهم سبک موسیقی الکترونیک ؛

سينتی سايزرها و ابزارهاي مختلف نظير لانچ پد، ماشين درام و غيره از جمله سازهای مهم این ژانر هستند.

هنرمندان معروف سبک الکترونیک ؛

مهمترين‌ هنرمندان ژانر موسیقی Electronic دفت پانك و آفكس توين هستند.

شاخصه های اصلی ژانر موسیقی الکترونیک ؛

موسيقي الكترونيك دقيقاً با توجه به نام اين نوع موسيقي شناخته مي‌شود: قطعاتی كه توسط ادوات موسيقي الكترونيكي ساخته مي‌شود. در گذشته به خوبی می‌شد موزیک الکترونیک را از موسيقي‌هاي آكوستیک يا سنتي همانند كلاسيك، جز يا فولك تشخيص داد. اما امروزه با توجه به استفاده از فناوري ديجيتال، تقويت صدا با استفاده از ميكروفون و انتشار اين نوع موسيقي روي اينترنت؛ تشخیص موسيقي الكترونيك از غير الكترونيك آنچنان آسان نیست.

ژانرهاي زير مجموعه الکترونیک ؛ 

مهمترين ژانرهاي الكترونيك عبارتند از امبينت، چيل اوت، داون تمپو (downtempo)، درونز (drones)، اتريال (Ethereal)، تريپ‌‎هاپ (Trip-Hop). ساير ژانرهای زیرمجموعه نیز عبارتند از: كرانك، الكترو، الكترونيكا، الكترونيك راك، اينداستريال، تريپ هاپ، الكترونيك پاپ، موسيقي بازي‌هاي ويدئويي الكترونيكي، هارد كر، هيپ هاپ، هاوس، الكترونيك لايو، نيو بريد، فيوچر ويو، تكنو، ترانس، داب استپ، چيل اوت.

ژانرهای مرتبط با ژانر الکترونیک ؛

هاوس، تكنو، ترنس، داب استپ، درام و باس، گاراژ، ترپ، كرايم، هارد استايل، مومباهتون؛

سازهای مهم ژانر موسیقی الکترونیک ؛

سينتی سايزرها و ابزارهاي مختلف نظير لانچ پد، ماشين درام و غيره. برخی دیگر از سازهای مهم ژانر الکترونیک عبارت‌اند از: Telharmonium؛‌ Theremin؛‌ Ondes Martenot؛‌ Trautonium؛‌ Hammond organ and Novachord؛ Modular synthesizers؛‌ Integrated synthesizers؛‌ Polyphony؛‌

هنرمندان معروف ژانر موزیک الکترونیک ؛

در بین هنرمندان سبک الکترونیک می‌توان به دفت پانک و آفكس توين اشاره کرد.

واقعیت‌هایی جذاب درباره‌ی سبک موسیقی الکترونیک؛‌

ابداع ساز سینتی‌سایزر در اواسط قرن بیستم،‌ توجه دوباره به سبک موسیقی Electronic در سرتاسر جهان جلب شد. در واقع ساز سینتی‌سایزر تحولی شگرف در سبک الکترونیک به وجود آورد چرا که به آهنگسازان و علاقه‌مندان ژانر الکترونیک امکان می‌داد تا با سرعتی باورنکردنی در مقایسه با گذشته انبوهی از صداهای مختلف را با یکدیگر ترکیب کند تا به قطعه‌ی مورد علاقه‌ی خود در سبک الکترونیک دست پیدا کند. همین موضوع سبب شده است تا از زمان همه‌گیر شدن ساز سینتی‌سایزر آهنگسازان ظرفیت‌های مختلف موسیقی Electronic را برای رسیدن به آثاری متفاوت و ممتاز در این سبک موسیقیایی به بوته‌ی آزمایش بگذارند. در ادامه با وب‌سایت ملودایو هماره باشید تا با برخی از واقعیت‌های جذاب موسیقی Electronic بیشتر آشنا شوید:‌

سبک موسیقی الکترونیک و مرور یک تاریخچه؛‌

سبک موسیقی الکترونیک برای اوالین بار در سال‌های آغازین دهه‌ی 1890 میلادی در کشورهای امریکا و کانادا به جهان موسیقی معرفی شد. در آن زمان کار کردن در ژانر الکترونیک سخت و طاقت‌فرسا بود و هیچ بعید نبود که آهنگساز مجبور شود تنها برای ساخت یک آهنگ در این سبک به دلیل ابتدایی بودن ابزار و ادوات آهنگسازی ساعت‌ها و روزها وقت صرف کند. دهه‌ی 1920 میلادی تحولی در ساخت سازهای موسیقی که در ژانر موسیقی Electronic به وجود آمد و آهنگسازان مختلفی در این زمینه دست به تجربه‌ورزی‌های شایان توجهی زدند. از جمله این آهنگسازان می‌توان به دانشمند روسی Leon Theremin اشاره کرد که ساز ترمین را در سال 1920 میلادی ابداع کرد. ساخت ابزارهای موسیقی نامتعارفی چون ساز ترمین در سال‌های بعدی تأثیر قابل توجهی در روند توسعه‌ی سبک Electronic بر جای گذاشت.

در صورت تمایل برای آشنایی با ساز ترمین می‌توانید پادکست سازهای عجیب و غریب را در وب‌سایت ملودایو ببینید و یا بشنوید.

اولین دستگاه سینتی سایزر در سال 1956 میلادی برای فروش به بازار سازهای موسیقی عرضه شد. به طور خیلی ساده می‌توان گفت دستگاه‌های سینتی سایزر ابتدایی از یک ردیف دستگاه مولد تُن‌های الکترونیکی تشکیل می‌شد که از طریق دستگاه‌های پردازشگر کیفیت صدای تولیدی را کنترل می‌کردند. در نمونه‌های اولیه‌ی دستگاه‌های سینتی‌ سایزر، ساز و کار دستگاه به صورت مکانیکی کار تنظیم صدا را پیش می‌برد و به همین دلیل سنسورهایی برس‌شکل بر مبنای کدهایی که به صورت سوراخ‌هایی بر روی کارت‌های مقوایی نوشته شده بودند، نت‌های مورد نظر آهنگساز را می‌نواختند. اولین کنسرت موسیقی Electronic که با استفاده از ساز سینتی سایزر به روی صحنه رفت در موزه‌ی هنرهای معاصر نیویورک در کشور امریکا در سال 1953 میلادی توسط Ussachevsky و Luening برگزار شد. در دهه‌ی 60 میلادی اقبال علاقه‌مندان موسیقی به ساز سینتی سایزر بیشتر شد و این مسأله سبب شد تا تقاضا برای خرید این ساز جذاب به طرز چشمگیری بالا برود و در کشور امریکا افرادی نظیر Robert Moog و Donald Buchla در دو شرکت مجزا شروع به ساخت ساز سینتی سایزر کردند. ساز سینتی سایزر Robert Moog در سال 1965 میلادی به بازار عرضه شد و به نقطه‌ی عطفی در تاریخ موسیقی الکترونیک تبدیل شد.

سبک موسیقی الکترونیک و چندین نقطه عطف؛‌

به دلیل موفقیت روزافزون ساز سینتی سایزر Robert Moog ساخت دستگاه‌های مشابه در امریکا و کشورهای مختلف بیشتر شد و از سال 1965 میلادی شاهد ساخت دستگاه‌های سینتی سایزر قابل حملی بودیم که اصطلاحا به voltage-   controlled معروف بودند و برای استفاده در استودیو و اجرا بر روی صحنه استفاده می‌شدند. در دهه‌ی 1980 میلادی ساز سینتی سایزر در تولید انبوه به بازار ارائه شد و به سازی تبدیل شد که امکان خریداری آن تقریبا برای هر علاقه‌مندی به موسیقی وجود داشت. شرکت یاماها در سال 1983 میلادی اولین ساز تمام دیجیتال سینتی سایزر را به علاقه‌مندان سبک موسیقی دیجیتال عرضه کرد. موسیقی Electronic از جمله سبک‌‎های موسیقی است که پیشرفت آن تنها مرهون آهنگسازی برای اجرا در کنسرت‌ها نیست و ساخت موسیقی متن برای تئاتر، تلویزیون و فیلم‌های سینمایی در توسعه‌ی این سبک موسیقیایی تأثیر قابل توجهی داشته است. هزاره‌ی سوم میلادی و به کارگیری کامپیوتر و رایانه در علوم و فنون مختلف، سبک الکترونیک را نیز دستخوش تغییر قرار داد. استفاده از کامپیوتر بعد از دیجیتالی شدن ساز سینتی سایزر در دهه‌ی 80 میلادی یکی دیگر از نقاط عطف تاریخ تحول ژانر الکترونیک محسوب می‌شود. نقطه‌ی عطفی که هنوز دورانش به پایان نرسیده و هر روز جذابیت‌های جدیدی به این سبک موسیقی اضافه می‌کند.

Behrouzkia

© کليه حقوق محصولات و محتوای اين سایت متعلق به مدیر سایت می باشد و هر گونه کپی برداری از محتوا و محصولات سایت پیگرد قانونی دارد.

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

    لینک کوتاه:
    0